fbpx

5 yleisintä virhettä, jotka pyöräilijät yleensä tekevät

Me suomalaiset olemme luonteeltamme sellaisia, että käyttötavaraoita ei välttämättä huolleta ennen kuin niihin tulee joku vika. Esimerkiksi polkupyörien ja vaikkapa pienkoneiden osalta korjaamoiden toiminta on hyvin sesonkiluonteista, jolloin ajan saaminen korjaukselle voi olla työn takana, silloin kun sitä eniten tarvitsee. 

Pienellä suunnittelulla ja ennakoinnilla tämäkin ongelma voidaan selättää, eikä pyörää tarvitse silloin kiikuttaa huoltoon, kun sitä kaikista eniten tarvitsisi.

Polkupyörä on mekaaninen laite, joka vaatii säännöllistä huoltoa ylläpitoa. Moni ei välttämättä edes tiedä, että esimerkiksi ketjuilla, rattailla ja laakereilla on olemassa tietty käyttöikä ja ne harvoin rikkoontuvat ennenaikaisesti tai yhtäkkiä. Kyse on yleensä siitä, että huollot on laiminlyöty. Tällöin käyttöikä voi olla huomattavastikin suunniteltua lyhyempi.

Tässä artikkelissa kerromme 5 yleisintä virhettä, jotka pyöräilijät yleensä tekevät. Lue lisää, kuinka vältät isot vahingot.

Rikkinäinen polkupyörä

Polkupyörän huoltopalvelu

Mikäli huomaat pyörähuollon olevan ajankohtainen, niin ota kiireesti yhteyttä soittamalla numeroon 0400-469969.

Noudamme pyörän tarvittaessa pihastasi ja palautamme huollettuna takaisin. 

Laitetaan pyörä kuntoon, jolloin sillä ajaminen on taas turvallista ja mielekästä!

5 yleisintä virhettä, jotka pyöräilijät yleensä tekevät

Olemme listanneet alle 5 yleisintä virhettä, jotka pyöräilijät yleensä tekevät pyörien ylläpidon osalta. Osa virheistä aiheuttaa ajan kuluessa kalliita remontteja, joten suosittelemme kaikkia pyöräilijöitä kiinnittämään huomiota polkupyörän kuntoon päivittäin.

  1. Liian kalliiden huoltojen teettäminen. Olemme huomanneet, että säännöllinen pyörän huollattaminen säästää pitkässä juoksussa rahaa, kun pyörät eivät pääse niin heikkoon kuntoon, jolloin usein joudutaan uusimaan osia sieltä täältä. Myös etukäteen suunnittelemalla huoltokustannuksia voidaan alentaa, kun huollot tehdään sesonkiajan ulkopuolella. Meillä Palomäen Pienkonehuollossa polkupyörien ja pienkoneiden huollot ovat talvikaudella edullisempia.

  2. Jarrujen toiminnan tarkastus . Jarrut ovat turvallisuuden kannalta tärkein yksittäinen osa, joiden toiminta tulisi tarkastaa ennen jokaista ajoa. Vaaratilanteet tulevat lähes aina täysin yllättäen ja vain toimivat jarrut ja nopea reaktioaika pelastavat usein vakavilta vahingoilta.

  3. Heijastimien, kypärän,  tai heijastinliivin käyttämättä jättäminen. Varsinkin pimeinä syysaamuina ja iltoina olisi ehdottoman tärkeää näkyä hyvin liikenteen joukossa. Valitettavan monella pyöräilijällä näkyvyys on kuitenkin todella heikkoa. Varsinkin sadekelillä auton ratista pyöräilijän näkeminen on todella vaikeaa, jos kunnollisia heijastimia ei käytetä.

  4. Ketjujen puhtaana pitäminen ja voitelu. Metalliset ketjut ja rattaat alkavat syömään toinen toisiaan, mikäli välissä on likaa ja/tai liian vähän voiteluainetta. Ketjut olisikin hyvä puhdistaa aika-ajoin liuottimella ja rasvata huolellisesti sen jälkeen. Painepesuria pyörän kanssa tulee käyttää varoen, koska paineella ammuttu vesi majoittuu todella helposti laakereihin rikkoen ne hyvin nopeasti.

  5. Pyörän säilyttäminen pitkiä aikoja ulkona. Ulkoilma on omiaan tekemään tuhojaan. Auringonpaiste hapertaa renkaat, haalistaa maalipintaa ja kuluttaa istuinta. Vesisade pitkään jatkuessaan osuu väistämättä sellaisiin paikkoihin, joihin vesi ei todellakaan kuulu – hyvänä esimerkkinä vaijerit, jotka jumiutuvat ruostuessaan.

Bonuksena päälle vielä yksi – nimittäin pyörän huolimaton käsittely. Esimerkiksi pyörän kaataminen kyljelleen, rikkoo mm. vaihteiston osat todella herkästi. Seurauksena on huonosti päälle menevät tai päältä pois pomppivat vaihteet.

Pidetään pyöristä hyvää huolta, eikö vaan? Jos tarvitset apua huoltoihin, niin olemme tavoitettavissa. Yksi soitto numeroon 0400-469969 riittää ja apu saapuu paikalle hetkessä.