fbpx

Hinnasto

Hinnasto lyhyesti

Hinnastomme on selkeä ja helposti ymmärrettävä.

Usein polkupyörien ja pienkoneiden – esimerkiksi ruohonleikkurin perushuollon hinta määräytyy suoritettavien huoltotoimenpiteiden mukaan. Tämä saattaa vaikeuttaa lopullisen hinnan arviointia ennen kuin huoltolasku on jo kädessä.

Olemmekin pyrkineet rakentamaan hinnaston selkeäksi, jotta asiakkaidemme olisi mahdollisimman helppo arvioida huollosta aiheutuvia kustannuksia etukäteen. Esimerkiksi polkupyörän tai ruohonleikkurin kausihuollon hinta on kiinteä.

Mikäli huollon yhteydessä löydämme muita tarpeellisia korjauksen kohteita, otamme aina yhteyttä asiakkaaseen sopiaksemme, kuinka asiassa halutaan edetä.

Suurin osa asiakkaistamme tilaa laitteiden huollon yhteydessä myös kuljetuspalvelun. Myös kuljetusten kustannukset ovat selkeästi eritelty hinnastossamme. Suosituimpia huoltokohteitamme ovat polkupyörätruohonleikkurit sekä lumilingot.

Vaikeasti siirrettäville ja isoille laitteille suoritamme huolto- ja korjaustöitä tarvittaessa myös asiakkaidemme omissa tiloissa. Otattehan yhteyttä, mikäli haluatte kutsua meidät paikan päälle.

Pienkoneiden huoltohinnasto- pakettiauto

Hinnasto

Palveluihimme kuuluvat polkupyörien ja pienkoneiden huollot, korjaukset sekä kuljetuspalvelut. Otattehan yhteyttä, mikäli teillä on kysyttävää hinnastostamme.

Ensi- ja kausihuollot

Palveluihimme kuuluu ensi- ja kausihuollot kaikenlaisille polkupupyörille sekä pienkoneille. Kausihuollossa suoritamme ennen kaikkea ennalta ehkäiseviä toimenpiteitä, jotta laitteen käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä ja laite olisi turvallinen käyttäjälleen.

Saatte aina huollosta joko suullisen tai kirjallisen palautteen huomiosta ja suoritetuista toimenpiteistä. Alla esimerkki ruohonleikkurin kausihuollon raportista.

Huoltoraportti esimerkki
Esimerkki ruohonleikkurin huoltoraportista

Polkupyörän ensihuolto

Polkupyörän ensihuolto on tärkeä toimenpide – se on polkupyörän ensimmäinen varsinainen kausihuolto. Ensihuollossa huolehditaan siitä, että pyörä toimii oikein ja tehtaalla tehdyt säädöt ovat edelleen kohdallaan. Usein ensimmäisten muutaman sadan ajokilometrin ajan osat vielä hakevat paikkaansa ja kiinnitykset pääsevät löystymään.

Ensihuolto tulisi suorittaa yleensä noin 200 ajokilometrin jälkeen. Suosittelemme tarkistamaan ensihuollon ajankohdan polkupyörän käyttöohjekirjasta.

Polkupyörän ensihuolto sisältää samat huolto- ja tarkistustoimenpiteet kuin kausihuoltokin.

Yksivaihteiset polkupyörät 79 euroa
Napa- ja ketjuvaihteiset polkupyörät 99 euroa
Sähköpyörät 99 euroa

Polkupyörän kausihuolto

Kausihuollossa polkupyörä käydään huolellisesti läpi, jotta se olisi toimintavarma ja turvallinen käyttäjälleen. Kausihuolto suositellaan tehtäväksi peruskäytössä olevalle polkupyörälle kerran ajokauden aikana.

Polkupyörän kausihuolto sisältää mm.  vaihteiden, jarrujen, laakereiden toiminnan tarkastus-, säätö- ja kiristystyöt, vanteiden rihtauksen ja suoristus sekä pinnojen kireyden tarkistuksen, ketjun, vaijereiden ja rattaiden voitelun, rengaspaineiden tarkistuksen, pulttien ja muttereiden kiristyksen, pesun ja puhdistuksen, koeajon yleinen kunnon tarkistuksen-

Yksivaihteiset polkupyörät 79 euroa
Napa- ja ketjuvaihteiset polkupyörät 99 euroa
Sähköpyörät 99 euroa

Ruohonleikkurit, lumilingot, aggrekaatit, maantiivistäjät ja puutarhajyrsimet

Huolto sisältää tulpan sekä moottoriöljyn vaihdon, ilmansuodattimen vaihdon tai puhdistuksen, ruohonleikkurin terän teroituksen ja tasapainotuksen, lumilingon kulmavaihteen rasvauksen sekä yleisen kunnon tarkastuksen.

Huoltotyön hinta 79 euroa

Käytetyt varaosat ja tarvikkeet lisätään huoltotyön hintaan – tyypillisesti noin 10-20 euroa.

Moottori- ja raivaussahat sekä trimmerit

Huolto sisältää tulpan vaihdon, ilmansuodattimen vaihdon tai puhdistuksen, polttoainesuodattimen vaihdon, kytkinlaakerin ja/tai kulmavaihteen rasvauksen, moottorisahan teräketjun teroituksen, raivaussahan terän teroituksen ja harituksen korjauksen, puhdistuksen sekä yleisen kunnon tarkastuksen.

Huoltotyön hinta 79 euroa

Käytetyt varaosat ja tarvikkeet lisätään huoltotyön hintaan – tyypillisesti noin 10 euroa.

Päältä ajettavat ruohonleikkurit

Huolto sisältää tulpan, moottoriöljyn, polttoaine- sekä öljynsuodattimen vaihdon, ilmansuodattimen vaihdon tai puhdistuksen, terien teroituksen ja tasapainotuksen, akun latauksen, vaijereiden sekä muiden liikkuvien osien rasvauksen sekä yleisen kunnon tarkastuksen.

Huoltotyön hinta 149 euroa

Käytetyt varaosat ja tarvikkeet lisätään huoltotyön hintaan. Ajoleikkureiden kohdalla tarvittavien varaosien määrä saattaa vaihdella jonkin verran riippuen laitteen merkistä ja mallista. Useimmiten hinta asettuu noin 30-40 euron väliin. 

Mönkijät

Mönkijöiden kausihuolloissa tulisi aina noudattaa valmistajan huolto-ohjelmaa. Huollon sisältö vaihtelee käyttötuntien ja kuluneen ajan mukaisesti.

Mikäli mönkijänne huollosta on jo aikaa eikä aikaisemmista huoltotoimenpiteistä ole tarkkaa tietoa, suosittelemme laajempaa perushuoltoa ja yleistä kunnon tarkastus. Aikaa näihin toimenpiteisiin tulisi varata noin 2-4 tuntia. 

Laajempi perushuolto sisältää mm. koeajon, moottoriöljyn ja -suodattimen vaihdon, etu- ja takaperän öljynvaihdon, vaihteistoöljyn vaihdon (merkistä ja mallista riippuen), tulpan vaihdon, ilmansuodattimen vaihdon tai puhdistuksen, nivelien rasvaukset, alustan osien kunnon tarkastuksen (kuten pallonivelet, raidetangon päät, puslat, laakerit jne.), jarrujen kunnon tarkastuksen, jäähdytinnesteen kunnon tarkastuksen, akun kunnon tarkastuksen, jarrunesteen lisäyksen tarvittaessa

Hinta vaihtelee jonkin verran eri merkkien ja mallien välillä, mutta asettunee tyypillisesti 300 – 500 euron väliin.

Öljynvaihto

Öljynvaihto kaikille 4-tahtisille pienkoneille, kuten esimerkiksi ruohonleikkureille (työnnettävät ja päältä ajettavat), lumilingoille ja puutarhajyrsimille.

Palvelun hinta 40 euroa

Mikäli laitteenne huolto-ohjelmaan kuuluu öljynsuodattimen vaihto, vaihdamme myös sen, joka veloitetaan erikseen. Hinta vaihtelee merkkien ja mallien välillä, ollen tyypillisesti kuitenkin 20-30 euron välillä. Öljynsuodatin löytyy tyypillisesti joistakin mönkijöistä, päältä ajettavista ruohonleikkureista tai esimerkiksi perämoottoreista.

Muut palvelut

Nouto- ja palautuspalvelu

Tarvittaessa noudamme ja palautamme huoltoon tulevat pienkoneet.

Kuljetuspalvelun hinta on 1,5 euroa kilometriltä. Minimilaskutuksemme on30 euroa. 

Esimerkiksi, jos laite noudetaan 10 kilometrin päästä toimipisteestämme, kuljetuspalvelun hinta on 30 euroa (10km x 2 x 1,5e).

Hinta sisältää laitteen noudon sekä palautuksen.

Korjauksen kustannusarvio

Mikäli haluatte vain selvittää pienkoneen korjauksen kustannukset, mutta laitetta ei jätetä korjaukseen, veloitamme kustannusarviosta 40 euroa.

Lausunto vakuutusyhtiölle

Mikäli tarvitsette lausunnon vakuutusyhtiölle rikkoontuneesta pienkoneesta, niin teemme kirjallisen selvityksen asiasta. Palvelu sisältää myös korjauksen kustannusarvion.

Palvelun hinta 50 euroa

Tuntiveloitus

Kaikista muista mahdollisista töistä veloitamme 69 euroa tunnilta.

Hinnastomme hinnat sisältävät 24% arvonlisäveroa.

Maksutapoina suosimme käteistä ja maksukortteja. Kuljetamme aina mukanamme korttimaksupäätettä, jolla maksaminen käy helposti. Maksutapahtumasta saatte aina kuitin.