fbpx

Lumilingon huolto

Lumilingon huolto on tärkeää, jotta lumilinko olisi mahdollisimman pitkäikäinen, luotettava ja turvallinen käyttäjälleen. Huoltamaton lumilinko tyypillisesti lakkaa toimimasta juuri silloin, kun ei pitäisi. Luntakin tulee vielä kaiken lisäksi taivaalta ja lumikolan työntäminen ei innostaisi.

Lumilinko on mekaaninen laite, joka vaatii säännöllistä ylläpitoa ja huoltoa. Kerromme tällä sivulla vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

Mikäli teille herää kysymyksiä lumilingon huoltoon liittyen, ottakaa vapaasti yhteyttä. Yhteystietomme löydätte täältä.

Lumilingon huolto

Miksi lumilinkoja pitää huoltaa?

Olemme varmasti kaikki olleet joskus tilanteessa, jossa jokin työ keskeytyy työkalun rikkoontumisen johdosta. Vieläpä, jos tilanne on se, että lumilinko lakkaa toimimasta juuri silloin, kun lunta tulee taivaan täydeltä, on asia vielä harmillisempi. 

Meillä Suomessa talvet vaihtelevat, eikä ole lainkaan tavatonta, että lunta tulee toista viikkoa ja kymmeniä senttejä päivässä. Olisi siis suotavaa, että lumilinko olisi käyttökunnossa silloin, kun sitä eniten tarvitaan.

Huoltaminen on siis tärkeää ennen kaikkea siitä syystä, että lumilinko olisi luotettava käyttää. Lumilinko on mekaaninen laite ja vaatii säännöllistä huoltoa ja ylläpitoa.

Huoltamalla lumilinkoa säännöllisesti voidaan myös varmistua siitä, että lumilinko olisi mahdollisimman pitkäikäinen. Pahimmassa tapauksessa huoltamaton lumilinko voi rikkoutua korjauskelvottomaksi – tai ainakin korjauskustannukset tällaisessa  tapauksessa ovat merkittävät.

Meille Palomäkeen saapuu säänöllisesti korjattavaksi lumilinkoja, joiden rikkoontuminen kesken töiden olisi voitu estää säännöllisellä huollolla ja ennakoinnilla. 

Tyypillisimmät viat liittyvät hihnojen, vaijereiden ja kitkapyörän toimintaan. 

Lumilingot tulevat Palomäessä lähes poikkeusetta kyllä kuntoon ja usein hyvin nopeastikin, mutta mikään huoltava yritys ei pysty etukäteen takaamaan kaikille korjauksille nopeaa aikataulua.

Mitä lumilingon huolto pitää sisällään?

Lumilingon huolto on pääpiirteiltään hyvin samanlainen kuin muidenkin pienkoneiden huolto. Huolto sisältää lisäksi myös vain lumilingoille tyypillisiä huoltokohteita.

Huolto olisi kotitalouskäytössä syytä suorittaa vähintään kerran kaudessa, mielellään ajokauden päätteeksi. Aivan uuden lumilingon osalta ensimmäinen öljynvaihto yleensä suositellaan tehtäväksi vai muutamien käyttötuntien jälkeen.

Suosittelemme kuitenkin aina tarkistamaan lumilingon käyttöohjeesta valmistajan suositteleman huoltovälin.

Huolto olisi syytä aloittaa aina tarkistamalla lumilingon yleinen kunto. Näin voidaan varmistua siitä, että koko huollon laajuus on mahdollisimman hyvin tiedossa ennen huollon aloittamista. Tämä auttaa mm. arvioimaan huollon kustannuksia ja aikataulua.

Lumilingon huollossa tulisi tehdä vähintäänkin seuraavat toimenpiteet:

 • yleinen kunnon tarkistus sisältäen mm. seuraavat kohteet:
  • hihnat
  • kitkapyörä
  • käynnistinlaite
  • renkaiden kuviointi ja yleiskunto
 • moottoriöljyn vaihto
 • sytytystulpan vaihto
 • kulmavaihteen rasvaus
 • vaijereiden voitelu
 • heittoputken kääntökehän rasvaus
 • mikäli huolto tehdään käyttökauden ulkopuolella, bensiinin vaihto pienkonebensiiniksi säilyvyyden varmistamiseksi

On myös hyvä muistaa, että jäteöljyt tulisi kierrätää asianmukaisesti viemällä ne lähimpään kierrätyspisteeseen.

Voiko lumilingon huoltaa itse?

Huolto on myös mahdollista suorittaa itse.

Pienkoneiden huolto ei ole rakettitiedettä, mutta kokemus pienkoneista on usein edellytys sujuvalle tekemiselle sekä ennen kaikkea havainnoinnille. Huollon yksi keskeisimmistä tehtävistä onkin havainnoida lumilingon yleiskuntoa. Havaintojen perusteella päätetään sitten tarpeellisista jatkotoimenpiteistä tilanteen mukaan.

Huoltaminen on mielekästä, kun käsillä on oikeanlaiset työkalut, tarvikkeet ja varaosat sekä työhön sopivat työtilat. Öljynvaihto räntäsateessa tuskin houkuttelee ketään meistä.

Mikäli toivotte huollon osalta huolettomuutta ja haluaisitte ammattilaisen hoitavan asian, voitte aina ottaa yhteyttä meihin.

Lumilingon huolto Palomäessä

Lumilinkojen huollot ja korjaukset ovat meille arkipäivää. 

Toiminta-ajatuksenamme on tuottaa asiakkaalle huoletonta palvelua asiakasta palvellen. Tarvittaessa noudamme lumilingon ja palautamme sen huolletuna takaisin.

Huollon voitte tilata esimerkiksi puhelimitse. Puhelun aikana sovimme huollon sisällöstä ja sovimme aikataulusta. Tämän jälkeen hoidamme lumilingon kuntoon puolestanne.

Palveluhinnastossamme on kiinteä hinta lumilingon huollolle. 

Mikäli huomaamme huollon aikana muita tarpeellisia korjauskohteita, otamme aina yhteyttä teihin. Puhelun aikana sovimme kustannuksista ja aikataulusta. Näin voimme varmistaa, että yllätyksiä kustannusten osalta ei pääse syntymään.