fbpx

Pienkonekorjaamo

Pienkonekorjaamo Palomäen Pienkonehuolto huoltaa ja korjaa pienkoneet merkistä ja mallista riippumatta. Huollamme ja korjaamme mm. Husqvarna, Stihl, Jonsered, Partner, Stiga, Viking, Yamaha, Honda -merkkisiä pienkoneita ja laitteita.

Toimipisteemme sijaitsee aivan Muuramen ja Jyväskylän rajalla, lyhyen matkan päässä Keljon kauppakeskuksesta.

Mikäli pienkoneesi kaipaa huoltoa tai korjausta, otathan yhteyttä meihin.

Pienkonekorjaamo

Mitä palveluita pienkonekorjaamo tyypillisesti tarjoaa?

Pienkonekorjaamot huoltavat ja korjaavat usein pienkoneita laidasta laitaan. Toiset ovat erikoistuneet esimerkiksi veneiden perämoottoreiden korjaamiseen ja toiset taas esimerkiksi mönkijöiden ja moottorikelkkojen huoltoihin ja korjauksiin.

Me Palomäen Pienkonehuollossa olemme erikoistuneet huoltamaan ja korjaamaan laitteita, joita käytetään puutarhan ja pihan hoitamiseen. Näitä ovat mm. ruohonleikkurit, moottori- ja raivaussahat, trimmerit, lumilingot ja puutarhajyrsimet. 

Huollossamme käy myös kuitenkin säännöllisesti myös veneiden perämoottoreita, mopoja, mönkijöitä, moottorikelkkoja ja muita polttomoottorilaitteita.

Hyvin usein pienkonekorjaamot myös myyvät varaosia ja tarvikkeita. 

Pienkonekorjaamo - Palomäen Pienkonehuolto

Pienkonekorjaamo Palomäen Pienkonehuolto perustettiin, kun huomasimme tarpeen tuottaa palvelua nimenomaan asiakkaalle. Me olemme sitoutuneet tarjoamaan timanttista palvelua asiakkaillemme. Pyrimmekin jatkuvasti kehittämään toimintaamme ja pohtimaan, miten palvelu olisi mahdollisimman helppokäyttöinen pienkoneen omistajalle.

Palveluidemme ostaminen on tehty helpoksi; yksi puhelu riittää ja tarvittaessa tulemme noutamaan laitteet huoltoon nopeallakin aikataululla. Hinnastomme on selkeä ja esimerkiksi erilaiset kausihuoltopaketit ovat kiinteästi hinnoiteltuja. Näin voidaan varmistua siitä, että ikäviä yllätyksiä kustannusten osalta ei pääse syntymään, kun hinta on etukäteen sovittu. Mikäli huomaamme huollon yhteydessä tarpeen lisätöille, otamme aina yhteyttä sopiaksemme asiasta.

Pienkonekorjaamot Suomessa

Suomessa on arviolta noin 100-200 aktiivista ja päätoimista pienkonekorjaamoa. Toimialaluokittelusta johtuen määrän arvioiminen on haastavaa, koska saman toimialan alle on yhdistetty myös muita toimialoja, jotka eivät suoranaisesti liity pienkoneiden korjaukseen. Lisäksi on paljon yrityksiä, jotka tekevät pienkonekorjauksia muiden toimintojensa ohella.

Määrä ei ole valtavan suuri, ottaen huomioon sen, että lähes jokaisesta omakotitaloudesta löytyy vähintään ruohonleikkuri ja mahdollisesti myös muita koneita ja laitteita. Myös kulkuneuvoja, kuten mopoja, mönkijöitä ja moottorikelkkoja on monessa kotitaloudessa useampiakin.

Miksi pienkoneiden huolto on tärkeää?

Pienkoneiden huolto on tärkeää, jotta koneiden ja laitteiden käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä ja ne olisivat luotettavia käyttäjilleen. Heikosti huollettu pienkone voi rikkoontua hyvinkin nopeasti hankkimisen jälkeen. Huollon laiminlyönti voi myös pahimmillaan aiheuttaa käyttäjälleen hengenvaaran.

Polttomoottorikäyttöisten pienkoneiden huollon sisältö on usein hyvin samankaltainen, laitteesta riippumatta. Polttomoottorin toiminnan kannalta olisi äärimmäisen tärkeää, että seuraavat toimenpiteet suoritetaan säännöllisesti:

  1. Moottoriöljyn vaihto
  2. Sytytystulpan vaihto
  3. Ilmansuodattimen puhdistus tai vaihto

Eri laitteille on myös muita laitekohtaisia toimenpiteitä, jotka tulisi suorittaa eri aikavälein. Tarpeelliset huoltotoimenpiteet löytyvät aina laitteen käyttöohjekirjasta.