fbpx

Ruohonleikkuri ei käynnisty?

Nurmikko pitäisi leikata mutta ruohonleikkuri ei käynnisty. Hyvin moni pystyy samaistumaan siihen tunteeseen, kun hommat jäävät kesken tai eivät edes pääse kunnolla alkamaan.

Ruohonleikkuri on suomalaisille kotitalouksille tärkeä laite. Se löytyy lähes jokaisesta omakotitaloudesta ja sen käyttökunnossa pitäminen on pihan siisteyden kannalta merkittävä asia.

Ruohonleikkuri on mekaaninen laite ja vaatii sekä päivittäistä ylläpitoa että kausittaista huoltoa. Ilman huoltoa ruohonleikkurin käyttöikä jää usein valitettavan lyhyeksi. Huoltamalla ruohonleikkuria säännöllisesti voidaan varmistua siitä, että se on käyttäjälle turvallinen, miellyttävä käyttää sekä mahdollisimman pitkäikäinen.

Tällä sivulla käymme läpi mm. seuraavia asioita: 

Mikäli ruohonleikkurin huollosta heräsi kysyttävää, otattehan yhteyttä meihin.

Eikö ruohonleikkuri käynnisty?

Ruohonleikkuri ei käynnisty, missä vika

Siinä, että ruohonleikkuri ei käynnisty, voi olla taustalla monia eri syitä ja niiden yhdistelmiä.

Selvästi yleisin tilanne on seuraavanlainen: Ruohonleikkuri nostetaan kesän kynnyksellä varastosta ulos ja kurkistetaan tankkiin. Tankissa näyttää olevan polttoainetta, joten leikkuria yritetään käyntiin. Kuitenkin tuloksetta. Ruohonleikkuri ei käynnisty, vaikka kuinka yrittäisi. Nurmikkoa kuitenkin leikattiin vielä syksyllä ja se siirrettiin toimivana talvisäilytykseen.

Usein syyksi paljastuu vanhentunut polttoaine. 

Valitettavan usein pienkoneissa käytetään edelleen tavallista, 95- tai 98-oktaanista, polttoainetta. Tavallinen polttoaine ei säily pitkiä aikoja. Lisäksi se sisältää hapettumista edistäviä ainesosia. Kun polttoainejärjestelmän osat pääsevät hapettumaan riittävästi, niin laite ei enää toimi oikein. Tällöin polttoaineen vaihtaminen ei enää riitä, vaan polttoainejärjestelmän osat tulee puhdistaa huolellisesti. On myös mahdollista, että pelkkä puhdistaminen ei riitä, vaan usein myös esimerkiksi kaasutin on vaihtokunnossa. 

Suosittelemmekin kaikissa pienkoneissa käytettäväksi pienkonebensiiniä, joka säilyy huomattavasti kauemin käyttökelpoisena, on käyttäjälle vähemmän haitallista sekä pidentää pienkoneen käyttöikää.

Mikäli vahinko on kuitenkin päässyt jo käymään, niin vanhentuneen polttoaineen tankissa voi kokeilla elvyttää lisäämällä joukkoon tuoretta polttoainetta.

Mikäli polttoaineen osalta voidaan todeta tilanteen olevan kunnossa, seuraavaksi yleisin syy on sytytystulppa. Varsinkin, jos tiedossa on, että säännöllinen huolto on laiminlyöty, on tulppa syytä vaihtaa uuteen. Rikkinäinen sytytystulppa ei anna riittävää kipimää polttoaine-ilma-seoksen sytyttämiseksi.

Tulpan lisäksi helposti kotikonstein tarkistettavaksi asiaksi voidaan lukea myös ilmansuodatin. Likaantunut ilmansuodatin aiheuttaa vääränlaisen polttoaine-ilma-seoksen, koska ilma ei pääse vapaasti virtaamaan kaasuttimeen. Ilmansuodattimia on erilaisia ja osa on mahdollista puhdistaa huolellisesti pesemällä. Mikäli kyseessä on paperinen suodatin, on se syytä kuitenkin vaihtaa uuteen.

Mikäli näillä toimenpiteillä ruohonleikkuri ei käynnisty vieläkään, suosittelemme ottamaan yhteyttä pienkonehuoltoomme. 

Ruohonleikkurin korjaus Palomäessä

Mikäli ruohonleikkurinne ei käynnisty, autamme mielellämme.  Mikäli tarvitsette sille kuljetuspalvelun, noudamme ruohonleikkurin mielellämme pihastanne. Liikumme pääsääntöisesti pakettiautolla, joten kyytiin mahtuvat myös isommatkin ajoleikkurit.

Kun ruohonleikkuri saapuu meille korjaukseen, aloitamme aina ensin vian etsinnällä. Usein vika löytyykin nopeasti ja työlle voidaan tehdä kustannusarvio. Olemme aina yhteydessä asiakkaaseemme sopiaksemme, kuinka asiassa halutaan edetä. Näin varmistumme siitä, että yllättäviä kustannuksia ei pääse syntymään.

Ruohonleikkurin toimimattomuuden taustalla voi olla useita eri syitä. Olemme kuitenkin sitoutuneita palvelemaan asiakkaitamme ja pyrimme aina löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun tilanteeseen. Suurimmassa osassa tapauksista leikkuri saadaan kuntoon maltillisilla kustannuksilla, mutta ajoittain vastaan tulee tilanteita, joissa leikkuri on käytännössä korjauskelvoton.

Kun ruohonleikkuri on korjattu, niin palautamme sen mielellämme myös takaisin.

Nouto- ja palautuspalvelumme on hinnoiteltu selkeästi. Lisätietoja löydätte täältä.

Yhteystietomme löydätte täältä.

Ruohonleikkurin päivittäinen ylläpito

Jotta ruohonleikkuria olisi miellyttävä käyttää ja toiminta olisi mahdollisimman luotettavaa, on päivittäinen ylläpitokin tarpeen. 

Ylläpito ei ole työlästä ja vie aikaa vain muutaman minuutin.

Ruohonleikkurin päivittäinen ylläpito:

  • öljyn tason tarkistus (mittatikun yläraja on ehdoton, älä ylitäytä)
  • puhdistus (ennenkaikkea moottori tulisi pitää puhtaana roskista ja liasta, jotta jäähdytys toimii oikein)
  •  terän kunnon tarkastus (ruohonleikkuri tulee aina kallistaa sytytystulppa taivasta kohden. Irroita aina sytytystulpan johto ennen tarkastusta)

Näillä toimenpiteillä voidaan merkittävästi parantaa ruohonleikkurin toimintavarmuutta. Päivittäisten huoltotoimenpiteiden lisäksi, ruohonleikkuri tulisi huoltaa kotitalouskäytössä vähintään kerran vuodessa. 

Mikäli haluatte tilata ruohonleikkurillenne kausihuollon, löydätte yhteystietomme täältä.

Suosittelemme kausihuoltoa tehtäväksi aina leikkauskauden päätteeksi, ennen talvisäilytykseen siirtämistä

Yhteenveto - kun ruohonleikkuri ei käynnisty

Mikäli ruohonleikkuri ei käynnisty, suosittelemme tarkistamaan seuraavat asiat:

  1. Mikäli tankissa on vanhaa polttoainetta, niin lisäämällä pienen määrän tuoretta polttoainetta vanhan sekaan, ruohonleikkuri voi käynnistyä
  2. Vaihda sytytystulppa
  3. Puhdista tai vaihda ilmansuodatin

Mikäli edellä mainittujen toimenpiteiden jälkeen ruohonleikkuri ei käynnisty vieläkään, suosittelemme ottamaan meihin yhteyttä.