fbpx

Sähköpyörä

Sähköpyörä on nimensä mukaisesti sähköistetty polkupyörä. Se on loistava esimerkki siitä, miten nykyteknologia yhdistämällä vanhaan, yli 200-vuotta vanhaan teknologiaan, voidaan luoda jotain uutta ja trendikästä.

Sähköpyörät ovat tällä hetkellä sitä ”kuuminta hottia”, mitä tulee pyöräilyyn. Eikä ihme – tarjoaahan se aivan uuden maailman; keskiverto-ihmisen polkupyörällä käsittämä toiminta-alue on kasvanut merkittävästi eikä pitkän matkan pyöräily ole enää läheskään niin paljon fyysistä kuntoa vaativaa.

Sähköpyörien hinnat tosin edelleen ovat korkeahkoja verraten perinteisiin pyöriin, mutta teknologian kehittyessä hinnat tulevat aina alas. Niin käy varmasti sähköpyörienkin kohdalla.

Tällä sivulla käymme läpi mm. seuraavia aiheita:

Me Palomäessä huollamme kaikenlaiset polkupyörät ja sähköpyörät, merkistä ja mallista riippumatta. Ota yhteyttä, niin laitetaan sinun pyöräsi kuntoon!

Polkupyörä

Miten sähköpyörä toimii?

Sähköpyörässä voimanlähteenä toimii hiiliharjaton sähkömoottori, joka on mallista riippuen sijoitettu joko etunapaan, keskelle tai takanapaan. Näistä ensimmäinen on selkeästi harvinaisempi tapa moottorin asennukselle.

Moottori saa voimansa akusta, joka on usein asennettu pyörän keskelle tai taakse.

Sähköpyörän hallinta tapahtuu käyttökytkimistä LCD-näytön avustuksella. Ominaisuudet ja toiminnot vaihtelevat eri pyörämerkkien ja -mallien välillä.

Keskelle asennettu moottori on suosittu maastopyöräilyssä, joska pyörän painopiste jakautuu tasaisesti pyörän keskelle ja mahdollisimman alas. Haittapuolena taas pyörän ketjut ja rattaat kuluvat nopeammin.

Takanapaan sijoitettu moottori tekee pyörästä takapainoisen, joka voi vaikeuttaa hallintaa maastoajossa. Takanapaan sijoitettu moottori on usein edullisempi vaihtoehto, koska se ei kuluta voimansiirron osia yhtä paljon kuin keskelle asennettu moottori.

Jokaisessa tyylissä asentaa moottori, on omat etunsa,.

Sähköpyörä ja sen hankinta

Sähköpyörän hankinta on verrattain iso investointi, joten sen valintaan kannattaa käyttää hetki aikaa. Asia ei ole kovin monimutkainen, jos käyttötarve on kirkkaana mielessä.

Sähköpyöriä on tarjolla paljon erilaisia, riippuen käyttötarkoituksesta, muista lisävarusteista sekä mukavuuksista. Esimerkiksi kaupunkipyöräilyyn soveltuva pyörä ei ole välttämättä sopiva maastopyöräilyyn. Moottorin vääntö ja muut ominaisuudet vaihtelevat mallien välillä suuresti.

Muiden ominaisuuksien henkilökohtainen puntarointi on myös tärkeää. Olisi myös hyvä, jos ennen ostopäätöstä pyörää pääsisi kokeilemaan. Pyörämalleja ja -merkkejä on paljon erilaisia ja kaikki mallit eivät välttämättä tunnu jokaiselle sopivalta.

Sähköpyörät voidaan karkeasti jakaa seuraaviin ryhmiin:

  • Yksivaihteiset sähköpyörät
  • Sähkökaupunkipyörät
  • Sähkömaastopyörät
  • Sähköretkipyörät
  • Sähköfatbiket

Yksivaihteiset sähköpyörät

Yksivaihteinen sähköpyörä on nimensämukaisesti yksivaihteinen. Pyörä on helppo ja mukava ajettava esimerkiksi kaupunkiolosuhteissa mutta raskaiden mäkien kiipeäjäksi siitä ei välttämättä ole.

Sähkökaupunkipyörät

Sähkökaupunkipyörissä on panostettu käytännöllisyyteen. Ajoasento on pystympi, jotta esimerkiksi liikenteen havainnointi olisi helpompaa. Sähkökaupunkipyörän erottaa monesti tavaratelineestä ja lokasuojista. Suurin osa sähkökaupunkipyöristä soveltuu myös hiekkateillä ajoon.

Sähkömaastopyörät

Sähkömaastopyörä on monikäyttöinen. Ajoasento ja painopiste on suunniteltu maastoajoon, mutta pyörä soveltuu hyvin myös työmatka- ja kaupunkiajoon.

Sähköretkipyörät

Sähköretkipyörien painopiste on selvästi pitkän matkan ajoissa, sopivassa ajoasennossa ja turvallisuudessa. Pitkän matkan ajoon suunnitelluissa sähköretkipyörissä on usein reilun kokoiset akut.

Sähköfatbiket

Sähköfatbike on todellinen jokapaikan höylä. Se soveltuu erinomaisesti lumessa, mudassa, hiekassa ja märällä pinnalla ajamiseen. Leveiden pyörien johdosta pito on erinomainen.

Electric bike in sunset

Miten sähköpyörän huolto Palomäessä toimii?

Kuten kaikki huoltopalvelumme, myös sähköpyörän huolto on Palomäessä helppoa kuin heinän teko. Pyörähuollostamme voitte lukea lisää täältä.

Kuuntelemme tarkasti asiakkaidemme toiveet huollon suhteen ja suoritamme huoltotoimenpiteet aina sovitusti ja sovituin kustannuksin.

Mikäli haluatte, niin noudamme pyörän huoltoon pihastanne ja palautamme sen huollettuna takaisin.

Ei voisi oikeastaan enää helpommaksi mennä!

Ota yhteyttä, niin sovitaan sinun pyörällesi sopiva huoltopaketti.